21 stycznia 2017

Czekoladowy krem z awokado


Jakby nie patrzeć, to taka zdrowa wersja Nutelli. Czekoladowy krem z awokado to doskonałe smarowidło, np. do omletu albo na kanapki. Nie radzę degustować łyżeczką ze słoika, gdyż kończy się to zazwyczaj... pustym słoiczkiem ;). Potrzebujemy zaledwie pięciu składników i blendera. Nie zwlekajcie!

  
Składniki:

1 dojrzałe awokado
1 dojrzały banan
15 g naturalnego gorzkiego kakao
40 g miodu
40 g masła orzechowego



Przygotowanie:

Banana i awokado obrać, blenderem zmiksować z resztą składników do uzyskania jednolitego gęstego kremu. Przełożyć do słoiczka, zamknąć. Przechowywać w lodówce do 2-3 dni. Smacznego! 

Rady:
  • powyższe proporcje można dowolnie modyfikować według upodobania. Jeśli krem będzie dla Was niewystarczająco słodki, dodajcie więcej miodu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz